Nadat u uw agenda hebt gekoppeld aan uw Vectera-account en uw publieke afspraken pagina hebt geconfigureerd, kan u verschillende types afspraken maken.

Log in op uw account op vectera.com/login. Indien u reeds ingelogd bent, wordt u automatisch doorverwezen naar het dashboard.

1. Ga naar vectera.com/scheduling of klik op Scheduling aan de linkerzijde van de pagina:

2. Klik op "Create your first appointment type"

3. Geef een naam en beschrijving aan het type afspraak:

4. Selecteer de locatie (online of offline), duurtijd en buffer. De buffer zorgt ervoor dat er gedurende de ingestelde tijd geen andere afspraak kan worden ingepland.

Bij een online afspraak wordt automatisch een meeting room gegenereerd zodra de klant de afspraak heeft ingepland. Terugkerende klanten zullen naar dezelfde meeting room verwezen worden. De meeting room wordt toegevoegd aan uw dashboard.

Bij een offline afspraak raden we aan om in de titel en beschrijving van de afspraak te vermelden waar de afspraak zal doorgaan. Voeg hierbij voldoende buffertijd toe om eventuele verplaatsingen in te calculeren.

Zowel u als de klant ontvangen een bevestiging van de afspraak per e-mail met alle informatie in vervat.

5. Selecteer de tijdszone en beschikbaarheid. Alle blauwe blokken tonen dat op dat moment een afspraak kan worden ingepland. Klik op de blauwe blokken om ze te verwijderen.

Deze beschikbaarheid wordt overschreven indien u reeds afspraken in uw agenda hebt gepland.

6. Scroll naar omlaag en klik op Update. Gefeliciteerd - uw eerste type afspraak is klaar! Bezoek uw publieke afsprakenpagina om te zien hoe uw klant vanaf nu een afspraak kan plannen.