Er zijn heel wat Ad blockers beschikbaar die als doel hebben om een vlotte en advertentie vrije surfervaring aan te bieden.

Gezien adverteerders creatiever worden om hun boodschap te kunnen tonen, worden Ad blockers strenger en blokkeren ze allerlei soorten ads en verbindingen.

Sommige Ad blockers blokkeren WebRTC connecties. Dit is de technologie die Vectera gebruikt om deelnemers in de meeting room te verbinden. Het blokkeren van WebRTC heeft dus een grote impact op jouw Vectera ervaringen.

Hoe kan je weten of jouw Ad Blocker WebRTC blokkeert?

Er zijn 2 mogelijkheden

1. Zoek in de instellingen van je Ad blocker naar Web RTC (dit kan zich in geavanceerde instellingen bevinden). Zorg er zeker voor dat WebRTC niet geblokkeerd is. Hier tonen we een voorbeeld van Adguard:

2. Verwijder de Ad blocker of zet deze uit. Probeer dan opnieuw in een Vectera meeting room te gaan. Als je nu kan verbinden met andere deelnemers en audio/video kan ontvangen en tonen, dan lag het aan de Ad blocker.

Als het niet lukt de instellingen van je Ad blocker te vinden of aan te passen, raden we aan om in een andere browser (waar de Ad blocker niet actief is) te meeten.