Als een klant een afspraak inboekt, dan zal hij/zij een bevestigingsmail ontvangen met een deel tekst en de details van de meeting. Standaard ziet de template daarvan er zo uit:

Het is mogelijk om dit template aan te passen naar een meer gepersonaliseerde tekst. Dit kan de klant meer informatie geven over de meeting, jezelf of iets anders.

Waar kan ik de email templates vinden?

De email templates vind je op 2 locaties:

• De algemene template pas je aan in je afspraken configuratie
  • Per afspraak type kan je de template ook aanpassen. Maak of pas een afspraak type in en klik op "Email templates" aan de top van de pagina.

Als je aanpassingen maakt in de algemene template dan zal het alle afspraken type templates aanpassen die nooit eerder zijn aangepast. Het zal de reeds aangepaste afspraak type templates niet aanpassen.

Hoe pas ik de email template aan?

Het is heel makkelijk om de email template aan te passen. Klik in de "Subject" of "Text" blok en voeg tekst toe of verwijder tekst. Zorg ervoor dat:

• Alle tags correct zijn (tip: klik op "show help" en kopieer daar de tag(s))
  • Voeg de tag {details} niet toe in het onderwerp (= subject)
  • De tag {details} altijd in het tekst blok staat.
  • Je de wijzigen opslaat.

Als er een bepaalde tags ongeldig of incorrect zijn, dan zal er na het opslaan een rood bericht verschijnen met de bijhorende foutmelding.

Wie ontvangt deze mail?

Enkel de persoon die de afspraak inboekt in jouw boeking pagina zal deze mail ontvangen. De bevestigingsmail die jij zal ontvangen is verschillend van deze template.

Tip: boek een test meeting bij jezelf in om te controleren hoe de klant bevestigingsmail er uitziet.