Als betaling verplicht is bij het boeken van een afspraak bij jou of een van jouw teamleden, dan is het mogelijk om een kortingscode (=coupon code) toe te kennen.

Zo maak je kortingscodes aan:

1. Integreer Stripe met Vectera

2. Voeg betalingen toe aan jouw afspraaktypes

3. Maak een coupon code in Stripe

4. Controleer of de code geldig is in jouw afspraaktype

5. Deel codes met jouw klanten

Lees zeker ook de belangrijke opmerkingen onderaan dit artikel!

1. Integreer Stripe met Vectera

Om afspraaktypes betalend te maken, moet je Stripe connecteren met je Vectera-account.

Ga naar https://www.vectera.com/integrations/ om te controleren of je reeds geconnecteerd bent of om de integratie te maken.

2. Voeg betalingen toe aan je afspraaktypes

Ga naar afspraakplanning en maak een nieuw of pas een bestaand afspraaktype aan. Om verplichte betaling toe te voegen, ga je naar 'Krachtige extensies' en klik je op 'Betalingen innen'. Duid 'Betaling vereisen bij het boeken van een afspraak' aan.

• Voeg het bedrag toe

• Selecteer de munteenheid

• Voeg betalingsvoorwaarden toe of verwijs naar een link met de voorwaarden op jouw website

Klik op Sla het afspraaktype op.

3. Maak een coupon code in Stripe

Maak een coupon code aan via deze stappen:

1. Log in bij Stripe met hetzelfde account waarmee je in Vectera gekoppeld bent

2. In het menu ga naar Products en open Coupons

3. Klik op New om een nieuwe coupon code aan te maken

Hieronder leggen we de belangrijkste stappen uit bij het aanmaken van een coupon code.

Geef de coupon code een naam, deze wordt weergegeven op de facturen van klanten. Dit is niet de code zelf! (Vb. Welkomstkorting)

Selecteer het kortingstype:

• Percentage: een percentage op het totale bedrag

• Vast bedrag: Selecteer de munteenheid en vul een vast bedrag in. Dit zal hetzelfde bedrag zijn voor elk afspraaktype. Als het bedrag van de coupon code groter is dan het bedrag van het afspraaktype, dan zal deze code ongeldig zijn.

Stel limieten in. Limiteer de duurtijd of het aantal keer dat een code kan worden gebruikt.

Gebruik 'Customer facing coupon codes' om deze persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken. Je kan er meerdere aanmaken met verschillende instellingen. Indien je geen persoonlijke code aanmaakt, zal Stripe dit zelf genereren (vb. ZHYIXNCK)

In het onderstaand voorbeeld zal de code die klanten gebruiken voor de korting WELKOM zijn.

Klik op 'Create coupon'.

De coupon kan nu gebruikt worden en verschijnt in jouw lijst.

4. Controleer of de code werkt in een afspraaktype

Voordat je de code naar klanten stuurt, is het een goed idee om even te testen op de code goed werkt.

1. Ga naar jouw Vectera scheduling pagina en kopieer de link van het afspraaktype met betaling.

2. Plak de URL in een incognito venster of een andere browser.
    Zorg ervoor dat je niet ingelogd bent anders word je niet doorgestuurd naar de betalingspagina.

3. Volg alle stappen en ga naar de betalingspagina.

4. Aan de linkerkant van de Stripe pagina kan je de coupon code toevoegen.

Als je dit op mobiel test, zie je rechtsbovenaan dat je de code kan toevoegen. Klik op Add code zodat je volgend scherm ziet.

5. Deel de code met klanten

Belangrijke opmerkingen!

Er zijn enkele belangrijke opmerkingen omtrent de coupon codes in Stripe die we met jou willen delen.

100% of korting van volledig bedrag

Het is niet mogelijk om 100% korting of een korting van een volledig bedrag toe te kennen. Er is een minimum betalingsbedrag vereist (€0,5). Lees deze pagina voor meer info.

Hoofdletters

Alle codes worden in hoofdletters ingevuld, al hoef je dit niet zelf zo in te geven in Stripe.

Ongeldige codes

Er zijn meerere redenen waarom een code als ongeldig kan worden gezien:

• De verkeerde code is ingevuld

• Het te betalen bedrag is lager dan waarde van de kortingscode

• De geldigheidsperiode is overschreden (indien ingesteld)

• De gebruikslimiet is overschreden (indien ingesteld)

Bij verdere vragen over coupon codes raden we aan om contact op te nemen met Stripe.

Vectera kijkt uit naar jouw feedback zodat we jou de beste ervaring in afspraakplanning en klantgesprekken kunnen aanbieden. Start jouw volgende klantgesprek door in te loggen op jouw account of start met de gratis proefperiode van Vectera!