Als je een videomeeting hebt met een klant of lead, verkies je soms om de achtergrondruimte te verbergen. In Vectera kan je de achtergrond vervagen (= blur) of een afbeelding instellen.

Vectera changing backgrounds

Beide oplossingen kan je gebruiken in Google Chrome, Edge en Opera browser.

Stel een achtergrondafbeelding in voor jouw team

De teambeheerder kan een achtergrondafbeelding instellen voor het volledige team in de branding & teaminstellingen. Volg deze stappen:

1. Ga naar je branding & teaminstellingen

2. Onder 'Brand' zie je Camera-achtergrondafbeelding

3. Klik op 'Afbeelding uploaden' en selecteer de juiste afbeelding

4. Je ziet een preview van de afbeelding

5. Klik op 'Opslaan' (onderaan de pagina)

Activeer de achtergrond afbeelding in een meeting room

Je kan de camera achtergrondafbeelding activeren in de instellingen van de meeting room of op het wachtscherm.

1. Open 'Settings' in de meeting room OF klik op 'Audio/video + change and test cam/mic' in het wachtscherm

2. Activeer jouw camera (indien nog niet actief)

3. Klik op 'No Background' onder jouw camera en selecteer 'Image background'

4. De achtergrondafbeelding wordt weergegeven

De afbeelding zal gespiegeld worden getoond op jouw scherm! Jouw gasten zullen de afbeelding correct zien. Je kan dit testen door als gast in de meeting room binnen te gaan via een andere browser of incognito venster.

Welke afbeeldingstypes kunnen gebruikt worden

Upload een afbeelding met een van de volgende types: jpeg, jpg, png, ico, icon of tiff.

Het Vectera-team raadt een hoogte en breedte aan van minstens 720px. Best met een 4:3 ratio (vb. 960 breed en 720 hoog).

Kunnen gasten deze achtergrondafbeelding gebruiken?

De achtergrondafbeelding is niet beschikbaar voor gasten. Indien de gast zijn/haar achtergrond wil verbergen, kan hij/zij wel de blur-functie activeren in Settings.