De whiteboardfunctie in combinatie met een tablet en tekenpen, maakt het mogelijk om gemakkelijk te schrijven, te tekenen en je vergaderingen te verbeteren. Je kan een standaard tablet zoals een iPad of Microsoft Surface gebruiken, of een grafisch tablet zoals Wacom.

Algemeen gebruik van tekentabletten

Standaard tablets kunnen gebruikt worden voor zowel communiceren als tekenen. Met een tekenpen kan je gemakkelijk schrijven en tekenen op whiteboards, zoals je dat op papier zou doen. Dit is veel gemakkelijker dan tekenen met een computermuis.

De combinatie van tekenen en praten op de tablet tegelijkertijd is niet altijd ideaal, dus als je toch de luxe wil hebben om met je gast te communiceren via je desktop, is er een vrij eenvoudige workaround. Ga gewoon twee keer naar de vergaderruimte: één keer vanaf je desktop om te communiceren en één keer als gast op je tablet.

Ga naar de vergaderruimte op je tablet zonder audio/video en begin te tekenen op het whiteboard. Zo eenvoudig is het!

Tekeningen worden traag weergegeven op whiteboards?

Als het CPU-gebruik van je computer hoog is, kan dit grote vertragingen veroorzaken tussen wat je schrijft en wanneer het op het whiteboard verschijnt. Dit kan het moeilijk maken om te tekenen. In dit geval raden we aan om te proberen langzamer te tekenen of het CPU-gebruik te verminderen en dan verder te gaan.

Verminder het CPU-gebruik:

• Sluit onnodige programma's en achtergrondprocessen op je computer
  • Sluit onnodige tabbladen in je browser
  • Vernieuw de pagina of herstart de browser, en ga terug naar de vergaderzaal
  • Sluit gedeelde schermen in de vergaderruimte die je niet actief gebruikt
  • Zet de camera's uit als bovenstaande tips niet helpen