Onlangs heeft Safari het mogelijk gemaakt om een scherm te delen, wat heel handig is tijdens een online vergadering. Hoe werkt het en wat zijn de mogelijke opties?

Hoe een scherm delen in Safari?

In principe werkt het hetzelfde als het delen van een volledig scherm in Chrome of Firefox.

1. Klik in de online vergaderruimte op 'share screen'.

2. Een pop-up verschijnt waarin u kan kiezen voor 'toestaan', 'niet toestaan' of 'nooit toestemming geven om een scherm te delen'.

3. Klik op toestaan en het scherm wordt gedeeld.

De mogelijkheden om een scherm te delen in Safari

In Safari kan enkel een volledig scherm gedeeld worden. Dat komt door technische redenen die Apple beperkt. Het delen van een scherm is enkel mogelijk indien u Safari 13 of hoger hebt.