Zoals in alle grote browsers is het in Safari ook mogelijk om je scherm te delen. Elke browser staat dit toe op hun eigen manier. In dit helpartikel lees je hoe je je scherm kan delen in Safari en welke opties er zijn.

In dit helpartikel

Hoe een scherm delen in Safari 15.5 of ouder?

Schermdelen is enkel mogelijk vanaf Safari 13 of hoger. Tot en met Safari 15.5 kan je enkel je volledige scherm delen. Dit is gelimiteerd door technische redenen vanuit Apple.

In principe werkt het hetzelfde als het delen van een volledig scherm in Chrome of Firefox.

1. Klik in de online vergaderruimte op 'Scherm delen'

2. Een pop-up verschijnt waarin je kan kiezen voor 'toestaan', 'niet toestaan' of 'nooit toestemming geven om een scherm te delen'.

3. Klik op toestaan en het scherm wordt gedeeld.

Hoe een scherm delen vanaf Safari 16?

Met Safari 16 introduceerde Apple nieuwe manieren om je scherm te delen. Je kan kiezen om een venster te delen of om je volledige scherm te delen.

Dat doe je zo:

1. In je vergaderruimte klik je op Scherm delen
  2. Een pop-up opent waar je kan kiezen uit de opties Sta toe om venster te delen, Sta toe om scherm te delen of Sta niet toe.
  3. Klik op een van de 'Sta toe ..'-opties en je scherm zal gedeeld worden.

Sta toe om venster te delen

Als je kiest voor de optie 'Sta toe om een venster te delen' dan zal er enkel één specifiek venster gedeeld worden en niet je volledige scherm. Dit kan je Safari-browser zijn, een andere browser of elk geopend programma.

In onderstaand voorbeeld delen we de Vectera-blog op Google Chrome.

Stop met delen van venster

Je hebt 2 manieren om te stoppen met delen:

1. Stop met delen vanuit het gedeelde venster door links bovenaan op het paarse icoon te klikken en dan op Stop met delen van venster te klikken.

2. Stop met delen vanuit de vergaderruimte door te klikken op de rode X rechts bovenaan het gedeelde scherm.

Sta toe om scherm te delen

Je kan er ook voor kiezen om een volledig scherm te delen, in dit geval wordt alles wat op het scherm verschijnt getoond aan de vergaderdeelnemers.

Stop met delen van scherm

Stop met delen vanuit de vergaderruimte door te klikken op de rode X rechts bovenaan het gedeelde scherm.

Voeg je camera toe in het gedeelde scherm

Zodra je Safari toestemming hebt gegeven om een scherm of venster te delen, krijg je een extra optie om alleen het scherm te delen, je camera in een kleine cirkel aan het gedeelde scherm toe te voegen of je camera in een groot formaat in het gedeelde scherm toe te voegen:

Ik kan mijn scherm niet delen

Indien het niet mogelijk is om je scherm te delen en er verschijnt een rood waarschuwingsbericht dan zal je de stappen in dit helpartikel moeten volgen.