Het is mogelijk om betalingsmogelijkheden toe te voegen aan je verschillende types afspraken in Vectera. Dat wil zeggen dat klanten zullen moeten betalen vooraleer een meeting daadwerkelijk is ingepland. Volg de volgende stappen om je betalingen te ontvangen per type afspraak.

Opgelet! Om de Stripe integratie te maken heb je het PRO of BUSINESS plan nodig. Update hier je Vectera abonnement.

1. Integreer Stripe in je Vectera account

Ga naar Integrations in het Vectera menu bij settings. Daar zul je zien dat Stripe is toegevoegd aan de beschikbare integraties. Klik op de Stripe box en klik op connect. Via het pop-upvenster dat opent, kun je inloggen op je Stripe account of kun je een nieuw account aanmaken.

Eens je verbonden bent, verschijnt een groene box waarin staat dat je succesvol verbonden bent. Op de integratiepagina zul je zien dat Stripe nu onder connected integrations staat.

2. Voeg betalingsmogelijkheden toe aan types afspraken

Ga naar je scheduling pagina om een betalingsmogelijkheid toe te voegen aan een bepaald type afspraak. Maak een nieuw type afspraak of bewerk een bestaand type. Je zult zien dat de vierde optie beschikbaar is bovenaan de pagina: collect payments. Klik hierop om de betalingsopties te openen.

'No payment necessary' is steeds standaard geselecteerd. Klik op de box naast 'Payment necessary before booking' en voeg een betalingsoptie toe.

Nu kan je:

• Het bedrag invoeren

• De juiste munteenheid selecteren

• De betalingsvoorwaarden of een link naar je eigen pagina met betalingsvoorwaarden toevoegen

Klik op save.

3. Bezoek je eigen boekingspagina om het resultaat te zien

Bezoek je boekingspagina om te bekijken hoe het er uitziet in je verschillende types afspraken. Als je de booking pagina bezoekt in dezelfde browser waarin je ook bent ingelogd, zul je niet in staat zijn om door te gaan naar de betalingspagina.

Tip: bezoek je eigen booking pagina in een andere browser of in een incognitoscherm. Op die manier kun je alle stappen doorlopen.

Als iemand een afspraak probeert in te plannen, maar niet onmiddellijk betaalt (of als die persoon de Stripe betalingspagina sluit) dan wordt het tijdsblok voor 24 uur vastgezet in je agenda, maar de afspraak verschijnt niet in je kalender.

Indien de klant niet heeft betaald, zal de afspraak na 24 uur verwijderd worden en wordt het tijdsblok opnieuw beschikbaar.

Veel verkoopplezier!