Als je Google Calendar en de Vectera afsprakenplanner gebruikt om meetings in te plannen, dan is het belangrijk om te weten of de meeting de correcte status heeft: 'Bezet' of 'Vrij'.

Normaal gezien is de status van een event in Google Calendar standaard 'Bezet'. Maar is dit elke keer zo?

Events en herinneringen

Als iemand via de Vectera boekingspagina een afspraak bij jou inboekt of je maakt manueel een event aan in Google Calendar, dan zal dit als 'Bezet' tonen. Je vindt de status door te klikken op het event en daarna op 'Bewerken'.

Soms voeg je een herinnering toe als een event, bijvoorbeeld als je morgen tussen 16u en 17u Mark moet bellen. Dit wil dus niet zeggen dat je het hele uur onbeschikbaar zal zijn en dat boekingen in dat uur toch mogelijk moeten zijn. In dit geval pas je de status aan van 'Bezet' naar 'Vrij'.

Hele dag event

In Google Calendar is het ook mogelijk om events toe te voegen die een hele dag duren. Bijvoorbeeld als je een hele dag van thuis werkt in plaats van op kantoor. Dit zal standaard als 'Vrij' tonen! Het is helaas niet mogelijk om dit in de standaard instellingen te wijzigen.

Als je dit hele dag event wil blokkeren in jouw afsprakenplanner, pas je de status aan naar 'Bezet' of 'Out of office'.

• Je kan de status van het event aanpassen door op het event en op bewerken te klikken. Daarna verander je de status van 'Vrij' naar 'Bezet' en klik je op Opslaan.

• Het is ook mogelijk om vanuit het Admin account 'Out of office' in te stellen. Op die manier kan je aan automatische mail versturen naar mensen dat je die dag niet beschikbaar bent.