In het vorige artikel toonden we waar je de instellingen van je camera en microfoon kan vinden in Windows. Als deze instellingen correct waren ingesteld, kan het zijn dat het probleem zich situeert in het hardware apparaat. Sommige apparaten zoals Bluetooth speakers en andere draadloze apparaten kunnen een conflict creëeren met de browser en apps met als gevolg een error. Zorg ervoor dat je het conflicterende apparaat volledig de-installeert en de pc herstart. Je kan dit als volgt doen:

1. Open instellingen en ga naar Apparaten.

2. Zoek naar recent geïnstalleerde hardware zoals een camera of microfoon.

3. Klik op het apparaat en selecteer verwijder apparaat. Doe dit voor alle recent geïnstalleerde apparaten.

Start de computer opnieuw op en installeer het apparaat opnieuw!
Na de installatie kan je controleren of het apparaat kan verbinden in Vectera.

Als dit niet zou helpen of de oorzaak ligt niet aan een extern programma, is het goed om het stuurprogramma te updaten. Lees hier hoe je dat kan doen!