Als je een eigen website hebt, wil je dat je leads of klanten zo vlot mogelijk contact met je opnemen. Met de contactwidget in Vectera kan je je bezoekers een tijdstip in je agenda laten plannen dat hen het beste uitkomt, een contactformulier laten invullen of hen doorverwijzen naar je wachtruimte.

Het is niet nodig om een hele afsprakenpagina, contactformulier of hyperlink in je pagina te embedden, je maakt gewoon een contactwidget met je eigen ontwerp, kopieert de widget en plakt deze in je website. Het hele proces verloopt heel snel, zodat je je kan richten op het resultaat: klanten aantrekken. Lees er hier alles over.

In dit helpartikel

1. Maak een nieuwe contactwidget aan

1.1 Ontwerp je knop

1.2 Stel het gedrag van de knop in

1.3 Link een boekingspagina

1.4 Sla de widget op

2. Contactwidget overzicht

3. Embed de widget in je website

1. Maak een nieuwe contactwidget aan

Om een nieuwe contactwidget aan te maken ga je naar Contactwidgets in het menu aan de linkerkant. Als het de eerste keer is dat je een contactwidget aanmaakt, dan krijg je de informatieve pagina te zien. Klik op 'Aan de slag' om verder te gaan.

Het aanmaken van een contactwidget bestaat uit 4 delen:

1 Ontwerp je knop

2 Stel het gedrag van de knop in

3 Link een boekingspagina

4 Sla de widget op

1.1 Ontwerp je knop

De contactwidget heeft standaard de Vectera-kleuren, het Vectera-icoon en de tekst Boek een afspraak. Je kan al deze opties* personaliseren.

Je kan zowel de kleur van de knop als de kleur van de tekst in de knop aanpassen door een Hex-kleurcode in te vullen of door te klikken op de kleur en manueel een andere kleur te kiezen.

Je kan de tekst van de knop aanpassen naar een gepersonaliseerde tekst van maximaal 30 tekens.

Naast de kleur en tekst bestaat elke contactwidget ook uit een icoon. Hier kan je het icoon deactiveren, het standaardicoon gebruiken of een eigen logo/icoon uploaden*.

• Klik op de slider om het icoon te deactiveren, en klik er opnieuw op om het icoon te activeren.
  • Klik op 'Icoon uploaden...' en selecteer je eigen logo/icoon om te personaliseren. Dit moet een JPG- of PNG-bestand zijn.
  • Klik op 'Icoon verwijderen' om het eigen logo/icoon te verwijderen.

Alle aanpassingen zijn meteen zichtbaar in het Voorbeeld aan de rechterkant.

*opmerking: je hebt het Pro-, Business- of Enterprise-plan nodig om het icoon te personaliseren.

1.2 Stel het gedrag van de knop in

Het gedrag van de knop geeft aan wat er moet gebeuren als een klant of lead op de knop op je website klikt. Je kan kiezen uit de volgende opties:

• Openen in een pop-up in hetzelfde browsertabblad
  • Openen in een nieuw browsertabblad

In deze stap selecteer je welk contacttype achter de knop komt te staan. Dit kan een afspraaktype, een contactformulier of een wachtruimte zijn.

Afspraaktype

Selecteer welke boekingspagina of afspraaktype is gekoppeld aan de specifieke widget.

Indien je agenda niet geconnecteerd is, zie je de knop 'Je agenda connecteren'. Klik erop en connecteer je agenda om verder te gaan.

Als je agenda geconnecteerd is, dan kan je een van de volgende opties selecteren:

1. Teamboekingspagina
  2. Persoonlijke boekingspagina
  3. Team- of persoonlijke afspraaktypes

Klik op de boekingspagina of afspraaktype dat je wil linken aan de contactwidget. Deze wordt zichtbaar in het veld.

Contactformulieren

Je kan ook een Contactformulier linken in je Contactwidget, naast een boekingspagina.

Selecteer het hier of maak er een aan als je dat nog niet hebt gedaan. Als je een nieuw contactformulier maakt, zorg er dan voor dat je je contactwidget eerst opslaat als een afspraaktype, anders verlies je je voortgang.

Wachtruimte

Als je Wachtruimte selecteert, kun je ervoor kiezen om leads/klanten naar de wachtruimte van je team te sturen (als deze actief is in de teaminstellingen) of naar een persoonlijke wachtruimte van een van je teamleden.

1.4 Sla de widget op

Klik op Opslaan om de contactwidget op te slaan en door te gaan naar de overzichtspagina. Als je een bestaande widget aanpast, klik dan op Aanpassen om de wijzigingen door te voeren.

2. Contactwidget-overzicht

De contactwidgetpagina is nu een overzicht geworden van al je contactwidgets. Rechts bovenaan kan je een nieuwe widget aanmaken via de knop 'Een widget aanmaken'

Als je een tweede widget hebt aangemaakt, verschijnen alle widgets onder elkaar.

Nu kan je de widgets verwijderen of aanpassen. Je kan ook de code kopiëren om de widget aan je website toe te voegen. (zie '3. Embed de widget in je website' hieronder)

Om een widget te verwijderen klik je op het prullenmandicoontje. Bevestig door nogmaals op Verwijderen in de pop-up te klikken.

Om een widget aan te passen klik je op het potloodje. Zodra je de aanpassingen hebt gedaan, klik je op Aanpassen om alle wijzigingen op te slaan. Deze zijn meteen zichtbaar in het overzicht.

3. Embed de widget in je website

Nu is het tijd om je widget toe te voegen aan je website. Voor elke widget zie je de code die je hiervoor kan gebruiken. Je kan deze code doorsturen naar je webmaster of de code kopiëren en zelf in je website plakken.

Meer informatie over hoe je de widget in je website kan embedden vind je door op de tooltip onder het codeblok te klikken of door dit helpartikel te lezen.

Het Vectera-team kijkt uit naar jouw feedback. Ons doel is om jouw ervaring in online meetings steeds te verbeteren! Kun je niet wachten om aan de slag te gaan? Log in op jouw account of start met de gratis proefperiode van Vectera!