Tijdens online vergaderingen gebeurt het soms dat een deelnemer een vraag heeft maar de spreker niet durft te storen. In dat geval is het heel erg handig om op en subtiele manier het woord te vragen zonder te storen.

Steek je hand op

Onderaan de online vergaderruimte, naast de chatfunctie, heb je de functie 'Hand omhoogsteken'.

Klik op de knop om jouw virtuele hand op te steken en het woord te vragen. De knop wordt blauw* en blijft blauw tot je manueel de hand uitzet.

Zicht van de andere deelnemers

Als je je virtuele hand opsteekt, dan zullen andere gasten dit zien. De manier waarop hangt af of je camera actief is.

Camera actief

Bij een actieve camera zien de andere gasten in jouw videobeeld de hand rechts bovenaan.

Camera inactief

Als jouw camera niet actief is dan zien de gasten jouw opgestoken virtuele hand rechts onderaan, naast jouw naam.

Opgestoken hand deactiveren

Er zijn 2 manieren om een opgestoken virtuele hand te deactiveren:

• De deelnemer die zijn virtuele hand opstak, deactiveert dit door nogmaals te klikken op 'Hand omhoogsteken'.

• De host van de vergaderruimte klikt op het virtuele hand icoontje in het videobeeld van de deelnemer.