Bij online meetings gebeurt het soms dat een gast de vergaderruimte vergeet te verlaten of dat een ongewenste gast een open vergaderruimte binnenkomt. In dat geval is het nuttig om een deelnemer te verwijderen.

Hoe verwijder je een deelnemer uit de meeting?

Als meeting host kan je deelnemers op verschillende manieren verwijderen. Enkel meeting hosts kunnen dit doen.

Verwijder een specifieke deelnemer

Als je een deelnemer wil verwijderen uit je vergaderruimte volg je deze stappen:

1. Beweeg je muisaanwijzer over de gast zijn video of naam

2. Klik op het verwijder icoon

3. Bevestig dat je de gast wil verwijderen uit de vergaderruimte

4. De gast wordt verwijderd en krijgt volgende boodschap te zien:

Verwijder alle gasten

Indien je alle gasten uit de vergaderruimte wil verwijderen dan heb je de mogelijkheid om alle gasten 1 voor 1 te verwijderen of allen tegelijkertijd:

1. Hover over de 'Verlaten' knop

2. Klik op 'Gesprek beëindigen voor iedereen' of op 'Gesprek beëindigen voor iedereen behalve mij'

3. Alle gasten zijn verwijderd uit de vergaderruimte

Een andere manier om dit te doen is door de vergaderruimte te resetten, hierbij worden wel alle whiteboards, chatgeschiedenis, opnames, ... verwijderd.

1. Klik op Instellingen

2. Aan de rechterkant van het menu, klik op 'Vergaderruimte resetten'

3. Zorg ervoor dat 'Vergaderactiviteit' geselecteerd is en klik op Reset

4. De vergaderruimte wordt gereset en alle deelnemers worden verwijderd