De audio- en videokwaliteit zijn heel erg belangrijk om de vlotheid van een online meeting te bepalen. Vectera biedt enkele instellingen aan om hierop in te spelen.

Meeting room instellingen

In de meeting room instellingen kan je de kwaliteit verhogen of verlagen afhankelijk van hoe de online meeting loopt.

Binnenkomende video uitschakelen

Als jij of een van jouw gasten merkt dat er een slechte connectie is, dan is het een goed idee om video te blokkeren. Hiervoor kan je 'Binnenkomende video uitschakelen' activeren in de 'Instellingen'. Deze instelling is beschikbaar voor alle deelnemers maar wordt enkel bij die ene deelnemer toegepast die het activeert.

1. Open de meeting room 'Instellingen'

2. Activeer de slider 'Binnenkomende video uitschakelen'

3. De videostream van de andere deelnemers wordt geblokkeerd aan jouw kant

Om de videostreams opnieuw weer te geven kan je ofwel de slider in de meeting room instellingen deactiveren of je klikt op de blauwe knop Herinschakelen op de geblokkeerde video stream.

HD videokwaliteit

Als je merkt dat er een goede connectie is tussen jou en de gasten dan kan je de videokwaliteit ook verhogen van Standaard naar HD. Deze instelling is enkel beschikbaar voor de meeting host en wordt toegepast op alle deelnemers.

1. Open de meeting room instellingen

2. Activeer de slider HD Videokwaliteit

3. De video- en audiokwaliteit worden verhoogd