Om het proces van het inloggen en het aanmaken van een Vecteraprofiel te vereenvoudigen, heeft Vectera het mogelijk gemaakt om dit nu via jouw Gmail, Outlook of Office 365 te doen.

Login met Gmail, Outlook of Office 365

Als een Vecteragebruiker naar de loginpagina surft, dan krijgt hij/zij de keuze om manueel in te loggen of om dit via een bestaand Gmail-, Outlook- of Office 365-account te doen.

Als gebruikers kiezen voor Google of Microsoft:

1. worden ze gevraagd om in te loggen in hun Gmail-/Outlook-/Office 365-account

2. daarna worden ze doorgestuurd naar het Vectera dashboard.

Als een gebruiker inlogt met een e-mailadres dat nog niet in Vectera bestaat dan wordt er een een nieuwe gebruiker aangemaakt.

Het aanmaken van een nieuw profiel (nieuwe gebruiker/organisatie)

Een nieuwe gebruiker die naar de signuppagina surft, heeft de keuze om manueel een profiel aan te maken of om dit via een Google-/Microsoftaccount te doen.

Als nieuwe gebruikers "Sign up with Google" of Microsoft kiest, wordt men gevraagd om:

1. in te loggen met hun Gmail- of Outlook-/office365-account.

2. Verder te gaan met de 'onboarding flow' om het team op te zetten.

Het gebruikersprofiel zal automatisch volgende gegevens overnemen:

• Voor- en achternaam

• E-mailadres

• Gebruikersnaam (=usernaam)

Deze gegevens aanpassen kan men doen in het profiel.

Als gebruikers een profiel willen aanmaken met een e-mailadres dat reeds bestaat in Vectera, zullen ze worden ingelogd in het bestaande account. Er wordt geen nieuw profiel aangemaakt!

Voorbeeld: Carl@gmail.com is een Vectera gebruiker. Carl gaat naar vectera.com/signup in plaats van de loginpagina en maakt een profiel aan via zijn Gmailaccount. In dit geval zal Carl inloggen en geen nieuw account aanmaken.

Het aanmaken van een nieuw profiel (nieuwe gebruiker in een bestaande organisatie)

Als een teambeheerder een nieuwe gebruiker uitnodigt via e-mail of via een link, dan zal die nieuwe gebruiker ook via Google of Microsoft een profiel kunnen aanmaken.

1. De nieuwe gebruiker ontvangt een uitnodiging via mail of ontvangt de link, in beide gevallen opent men de voorziene link.

2. Op de pagina /accept-invite/ hebben ze de mogelijkheid tussen 'Login' en 'Create a new account'

3. In beide gevallen kan men kiezen voor Google/Microsoft en daarna logt men in met hun Gmail- of Outlook-/Office 365-account.

4. Nu accepteert of weigert men de uitnodiging voor het team. Als de gebruiker de uitnodiging accepteert dan wordt het account aangemaakt en wordt de gebruiker automatisch toegevoegd aan het team (zonder 'onboarding flow').