Tijdens online meetings gebeurt het soms dat de microfoon van een deelnemer die niet aan het woord is toch heel wat achtergrondgeluid opneemt. In dit geval is het handig om de microfoon van die persoon tijdelijk te uit te schakelen.

Hoe deactiveer je de microfoon van een gast?

Als meeting host kan je heel eenvoudig de microfoon van een gast uitschakelen door op het groene microfoontje te klikken in hun video- of naamtegel. Voor gasten is het niet mogelijk om dit te doen.

Camera actief

Je kan de microfoon van een gast deactiveren door op het groene microfoontje te klikken in het videobeeld van die gast, zowel als de camera centraal als geminimaliseerd staat.

of

Als je de microfoon van de gast uitgeschakeld hebt, zal het icoontje rood kleuren.

Camera inactief

Rechtsonderaan de meeting room zie je de naamtegel van de deelnemer met een groen microfoontje. Klik op het groene icoontje om de microfoon te deactiveren.

Als je de microfoon van de gast gedeactiveerd hebt, zal het icoontje rood kleuren.

Melding voor de gast

Als je de microfoon van een gast deactiveert, dan krijgt die persoon een melding dat de microfoon gedempt is.

Opmerking: het is mogelijk om als meeting host de microfoon van gasten te deactiveren, maar het is niet mogelijk om de microfoon opnieuw te activeren. Dit moet de gast zelf doen.