In online meetings met klanten en collega's is het heel handig om een volledig scherm, een applicatie of een browser tabblad te delen met de andere deelnemers. Maar hoe deel je audio als je een video wil delen?

Deel een browser tabblad met audio

In Vectera is het mogelijk om een browser tab te delen waarbij je zowel video als audio deelt. Dat doe je als volgt:

1. Open de meeting room in Google Chrome, Edge, Opera of Brave en open de video (vb. op Youtube) in een ander tabblad.

2. Zorg ervoor dat de Customer meeting extensie in je browser is geïnstalleerd.

3. Klik op Share screen en selecteer Browser tab

4. Nu verschijnt er een pop-up waar je de specifieke tabblad kan selecteren. Klik op de tab die je wil delen.

5. Onderaan de pop-up staat er een knop 'Share audio', zorg dat je deze geactiveerd hebt als je audio wil delen!

6. Klik nu op Share. De andere deelnemers zien nu het gedeelde scherm en horen de afgespeelde video.

Deel een volledig scherm met audio

Het is ook mogelijk om een volledig scherm met audio te delen, zodat je een video kan tonen in je browser of vanop je pc.

Dit is op dit moment (maart 2022) enkel mogelijk in Google Chrome op Windows als de Customer meeting extensie niet actief is.

1. Open de vergaderruimte in Google Chrome op Windows en open een ander tabblad of het video/audio bestand dat je wil delen.
  2. Deactiveer de Customer meetings-extensie in Chrome://extensions/
  3. Klik op Scherm delen en kies voor Volledig scherm
  4. Nu zie je een pop-up waar je het scherm kan selecteren. Klik op het gewenste scherm.
  5. Onderaan de pop-up zie je een selectievakje 'Deel systeemaudio'. Zorg ervoor dat je deze activeert voor je begint te delen!
  6. Zodra het scherm geselecteerd is en het selectievakje aangevinkt is, klik je op Delen. De andere deelnemers kunnen nu de content zien en horen dat je aan het delen bent.