In dit artikel lees je hoe je een CNAME eigen domein kan maken voor jouw vergaderruimtes en boekingspagina's. Hierdoor kan je in de URL de naam Vectera vervangen door jouw eigen domein.  Dus vectera.com/meet/team-naam/meeting-room wordt meet.mijndomein.com/meetingroom.

Het vereist slechts één technische stap: je moet weten waar je jouw DNS-instellingen kan vinden.

De setup is eenvoudig:

1. Zorg ervoor dat het verkeer van meet.mijndomein.com wijst naar Vectera (zonder dat mensen het merken) met behulp van een CNAME-record. Dit duurt minder dan 1 minuut.

2. Vul je eigen domein in in de Personalisatiepagina van je Vectera-account. Dit duurt 5 seconden voor iedereen.

1. Stuur het vergaderverkeer van jouw domein naar Vectera.

• Ga naar de DNS-instellingen van jouw DNS-/hostingprovider.

• Wij raden je aan om een CNAME-record "meet" toe te voegen dat verwijst naar www.vectera.com.

Zorg ervoor dat je GEEN proxy gebruikt en gebruik alleen DNS als dat van toepassing is.

Opmerking: Het kost tijd om de DNS-wijzigingen over het hele internet te verspreiden. Als je een nieuw CNAME-record toevoegt, duurt dit meestal maar een paar minuten. Als je een bestaand record bewerkt, is de duur afhankelijk van de geconfigureerde Time To Live (TTL)Als je TTL handmatig moet instellen, kan je het best een laag aantal seconden kiezen (bijv. 3600) .

Helemaal klaar!

2. Stel aangepaste url op in het Vectera-portaal.

2.1 Voeg je eigen domein toe in Vectera

Om Vectera te laten weten wat er moet gebeuren als Vectera verkeer ontvangt van jouw domein, stel je je eigen vergaderruimte-domein in in de 'Personalisatiepagina' van je Vectera-account.

Het veiligheidscertificaat wordt automatisch voor jou gegenereerd door Vectera.

Druk op Opslaan en je bent klaar!

2.2 Extra mogelijkheden voor jouw custom domain

Zodra je de custom domain hebt opgeslagen, zie je 2 extra mogelijkheden verschijnen in de branding & team-instellingen: Custom domain redirect URL & Custom HTML head block.

Custom domain redirect URL:

De meeting rooms zullen nu meet.mijndomein.com/meeting-room noemen. Maar op zich bestaat er nu ook een pagina meet.mijndomein.com die leeg is.

Om te voorkomen dat een klant op die lege pagina terecht komt kan je een redirect instellen naar bijvoorbeeld jouw eigen website.

Custom HTML head block:

De custom HTML head block kan gebruikt worden om informatie toe te voegen in de Head sectie van jouw meeting rooms en boekingspagina's.

De belangrijkste gebruiksreden voor de Custom HTML head block is data tracken in Google analytics.

3. Bekijk je meeting rooms en boekingspagina

Wat je direct zal opvallen is dat meeting urls op het dashboard en jouw publieke boekings URL nu automatisch beginnen met meet.mijndomein.com. Bestaande vergaderruimtes en boekingspagina's worden doorgestuurd naar die aangepaste url.

Bonus: wil je jouw publieke boekingspagina's integreren in jouw eigen website, maar niet op een zelfstandige pagina?

Je kan jouw boekingspagina's embedden met behulp van een iframe.

4. Eigen domein en third party cookies!

Wanneer je een eigen domein instelt, worden de cookies van vectera.com cookies van derden. Het is belangrijk dat deze niet worden geblokkeerd of dat je Vectera als uitzondering toevoegt!

Aarzel niet om ons te contacteren als je suggesties hebt of hulp nodig hebt.