Als het in de meeting room niet lukt om de camera en microfoon te activeren, zal je moeten uitzoeken waar het probleem zich situeert. We raden aan om eerst de instellingen van de meeting room en de browser te controleren. Hier kan je lezen hoe je die instellingen kan controleren.

Als het probleem niet kan gevonden worden in de instellingen van de meeting room of de browser, kan je best de instellingen van je computer controleren. Dit doe je als volgt:

1. Ga naar het Windows menu en klik op het instellingen icoon (tandwiel)

2. Klik op privacy, nu zal er een menu openen aan de linkerkant en de specifieke opties per onderwerp aan de rechterkant.
  3. Kies in het menu voor camera. Zorg er nu voor dat je toestemming geeft om de camera te gebruiken op de 2 locaties zoals in de afbeelding zichtbaar. De eerste controle is zichtbaar na het klikken op 'wijzigen'.
  4. Doe nu hetzelfde voor Microfoon. Dit staat in het menu onder camera.
  5. Als je enkele aanpassingen hebt gemaakt, kan je best de computer opnieuw opstarten. Als je nog steeds de camera en microfoon niet kan verbinden, is het best om de meeting room en browser instellingen opnieuw te raadplegen.

Als dit het probleem niet heeft opgelost, kan je best het hardware apparaat controleren. Lees hier waar en hoe je deze instellingen kan veranderen.