Om meeting rooms van Vectera te gebruiken hoeven er geen downloads of installaties te gebeuren. Dit betekent dat het makkelijk is om een meeting room te delen maar toch veilig te houden. Hieronder lees je hoe je een meeting room kan delen!


Onderaan de vergaderruimte vind je de instellingen om de vergaderruimte te delen. Klik op 'Deelnemers uitnodigen' om de box te openen. Er zijn verschillende opties om een vergaderruimte te delen. Je kan:

  • Een publieke link delen

  • Een private link delen

  • Specifieke toegang geven aan 1 of meerdere personen

  • Teamleden toegang geven


Een publieke link delen

De gemakkelijkste manier is om een publieke link te delen. Klik op 'Kopieer link' om de link van de vergaderruimte te kopiëren. Deze link kan je doorsturen naar de gast.


Naast de 'Kopieer link'-knop, kies je of de vergaderruimte gesloten is (= Moet aankloppen) of de vergaderruimte open is voor iedereen die de link heeft ( = Kan altijd binnengaan)


Een private link delen

Je kan er ook voor kiezen om een vergaderruimte gesloten te houden en iemand specifieke toegang te geven via een private link. Standaard staat er naast Private link: Uitgeschakeld. Dit wil zeggen dat er geen link gemaakt wordt. Klik op 'Uitgeschakeld' en selecteer één van de andere opties om de vergaderruimte-URL te delen. Je kan uit volgende opties kiezen:

  • Uitgeschakeld: er is geen private link.

  • Kan altijd binnengaan: iemand met de private link kan de vergaderruimte binnen gaan zonder aankloppen.

  • Is host: iemand met de private link kan de vergaderruimte binnen gaan zonder aankloppen en heeft dezelfde rechten als de eigenaar van de vergaderruimte.



Specifieke toegang geven aan 1 of meerdere personen

Je kan er ook voor kiezen om 1 of meerdere personen specifieke rechten toe te kennen. Klik op de knop 'Uitnodigen via e-mail', typ het e-mailadres in en klik op ' Stuur uitnodiging'. Die persoon ontvangt dan een e-mail met een speciale link.


Je kiest per persoon zelf welke toegangsrechten deze zal hebben:

  • moet aankloppen,

  • kan altijd binnengaan

  • is host


Teamleden toegang geven

Naast het toekennen van deelopties voor gasten, kan je ook teamleden toegang geven tot een vergaderruimte. Standaard zal 'Teamtoegang' als 'Moet aankloppen' tonen. Dit betekent dat men zal moeten aankloppen alvorens binnen te kunnen. Je kan de standaardinstelling aanpassen in de teaminstellingen en je kan de status ook aanpassen per vergaderruimte.


Selecteer één van de opties naast Teamtoegang:

  • Moet aankloppen: teamleden moeten aankloppen om in de vergaderruimte te kunnen.

  • Kan altijd binnengaan: teamleden kunnen de vergaderruimte binnen gaan zonder aankloppen.

  • Is host: teamleden kunnen de vergaderruimte binnen gaan zonder aankloppen en hebben dezelfde rechten als de eigenaar van de vergaderruimte.


In het dashboard zie je een een nieuwe tab 'Team'. Hier kan je alle vergaderruimtes van teamleden zien met de status 'Kan altijd binnengaan' of 'is host'. Je kan er ook zien wie de eigenaar is van de vergaderruimtes.


Opgelet: Als een vergaderruimte de status 'Moet aankloppen' heeft, dan zal deze niet verschijnen in 'Team'.


Het Vectera team kijkt uit naar jouw feedback. Ons doel is om jouw ervaring in online meetings steeds te verbeteren! Kun je niet wachten om aan de slag te gaan? Log in op jouw account of start met de gratis proefperiode van Vectera!