Om vlot meeting rooms aan te maken is het belangrijk om de opbouw van de meeting room links te begrijpen. Hieronder lees je hoe de meeting rooms benaming is opgebouwd en dan hoe je makkelijk een meeting room kan aanmaken.

Meeting room benaming

Meeting room links

Algemeen zal de benaming van een meeting room als volgt zijn https://www.vectera.com/room/team-name/meeting-room-nameHet is mogelijk om de 'team-name' aan te passen in de team settings en je kan voor iedere meeting room een nieuwe meeting-room-name kiezen.

Als je een eigen subdomein hebt aangemaakt in Vectera, zullen meeting rooms er als volgt uitzien 'https://meet.mydomain.com/room/meeting-room-name'.

Meeting-room-name

Het laatste deel van de link is de meeting room naam. Deze kan bestaan uit letters, cijfers, underscores of strepen. Een spatie zal worden omgezet in een streepje en speciale karakters (vb. &, §, ..) worden verwijderd.

Bijvoorbeeld, vectera.com/meet/online-meetings/matthias oliver&andreas
wordt vectera.com/meet/online-meetings/matthias-oliverandreas

Maak een meeting room aan

In Vectera kan je op verschillende manieren een meeting room aanmaken:

1. Vanuit het dashboard

2. Op de meeting rooms pagina

3. Laat gasten een afspraak inboeken

4. Via API

Zodra je in de meeting room bent, kan je gasten uitnodigen door hen de link te sturen of hen speciale toegang te geven.

1. Vanuit het dashboard

De eenvoudigste manier om een meeting room aan te maken is vanuit het dashboard.

• Typ de naam van de meeting room in die je wil aanmaken, vb. John-Doe.

• Klik op 'Create <name>' en je wordt doorgestuurd naar de meeting room of klik op 'Create <name> from template..' en selecteer een template, daarna word je doorgestuurd naar de meeting room.

2. Op de Meeting rooms pagina

Om meeting rooms aan te maken zoals op het oude dashboard kan je Meeting rooms raadplegen in het menu aan de linkerkant.

• Vul de URL https://www.vectera.com/meet/ aan met de naam van de klant met wie je de meeting room zal gebruiken.

• Als je een meeting room template hebt aangemaakt, dan kan je die template toepassen op de meeting room. Selecteer de template.

• Klik op 'Create' om de meeting room aan te maken en je wordt doorgestuurd naar de meeting room.

3. Laat gasten een afspraak inboeken

De afsprakenplanner zorgt ervoor dat gasten een afspraak bij jou kunnen inplannen. Als het gaat om een nieuwe klant dan zal er automatisch een meeting room aangemaakt worden op basis van de voor en achternaam van de klant. Meer info vind je in ons afsprakenplanning help centrum!

4. Via API

Gebruikers die Vectera in hun platform geïntegreerd hebben, kunnen ook meeting room genereren via de API. Meer info vind je in ons API help centrum!