Een contactformulier op je website is een waardevol hulpmiddel dat effectieve communicatie tussen je bedrijf en je publiek vergemakkelijkt. Het is een handige en gebruiksvriendelijke manier voor bezoekers om contact met je op te nemen of feedback te geven. Lees alles over wat contactformulieren zijn en hoe je deze instelt.

In dit helpartikel

Wat

Een contactformulier op je website is een waardevol communicatiekanaal en overbrugt de kloof tussen je bedrijf en potentiële klanten. Door een contactformulier te integreren, neem je barrières voor communicatie weg en maak je het potentiële klanten gemakkelijker om met je merk/bedrijf in contact te komen.

De voordelen:

• Efficiënt leads verzamelen: Stroomlijn het verzamelen van leads via websitebezoeken, zodat dit snel en probleemloos verloopt.
  • Eenvoudig te gebruiken formulierbouwer: Je hebt geen designer of technische kennis nodig om je webformulieren te personaliseren.
  • Meer business: Door het verzamelen van leads te vereenvoudigen en wrijving te minimaliseren, kan je een boost in conversiepercentages zien, wat zich vertaalt in meer leads en bedrijfsgroei.
  • (Optioneel) Gecentraliseerde communicatie: Als je Vectera verbindt met je Teamleader Focus-account, dan worden alle leads van het contactformulier opgeslagen in je CRM en er is geen sprake van verspreide informatie over verschillende kanalen. Geniet van een gecentraliseerde hub waar je leads efficiënt kan bekijken, beheren, beantwoorden en opvolgen. En dat niet alleen, met alles in één gecentraliseerde tool bespaar je ook nog eens kostbare tijd! (Lees meer in Stuur informatie door naar je CRM via de Teamleader Focus integratie )

Hoe

Het principe is heel eenvoudig:

• Maak een contactformulier aan in een paar eenvoudige stappen
  • Optioneel integreer je het contactformulier in je website
  • Je leads/klanten vullen het contactformulier in op je website
  • Hun antwoorden komen in je mailbox terecht (en worden optioneel gesynchroniseerd naar de contact-/bedrijfs-/dealvelden van je keuze in Teamleader Focus)

Een contactformulier aanmaken

Klik in het menu aan de linkerkant op Contactformulieren en klik op Ga van start, als het de eerste keer is dat je een formulier aanmaakt, ofwel op Een formulier aanmaken in de rechterbovenhoek.

1. Bouw je formulier

De naam van het contactformulier wordt standaard ingevuld als 'Formulier 1', maar je kan dit altijd aanpassen.

Opmerkingen

• De naam van je formulier is beperkt tot max. 100 tekens.
  • Als je de naam van je contactformulier later wijzigt, heeft dit gevolgen voor zowel de URL van het contactformulier als de embedded HTML van je contactformulier.

Vul je vraag in en kies het type

• Vul de vraag in in het veld Vraag
  • Selecteer een vraagtype. Lees meer over vraagtypes in dit helpartikel
  • Optioneel kan je een vraag vereist maken. Schakel het selectievakje in om dit te doen. Als een antwoord vereist is, wordt er een rood sterretje zichtbaar.
  • Direct ernaast kan je een voorbeeld van de vraag bekijken. Deze voorbeeldvelden kunnen niet worden ingevuld met een antwoord.
  • Voorbeeld: Ik wil bijvoorbeeld het primair adres van het bedrijf weten:
  • Sla de vraag op

Voeg extra custom vragen toe door te klikken op + Vraag toevoegen. Wanneer al je vragen klaar zijn, klik je op Verdergaan.

2. Personaliseer je formulier

Je kan je formulier personaliseren door:

• een logo en favicon te uploaden;
  • een titel in te stellen;
  • een lettertype en -grootte voor de body in te stellen

• kleuren te selecteren voor de titel, tekst, pagina-achtergrond, formulier-achtergrond, de knoptekst en de knopachtergrond;

• een gepersonaliseerde introductie-, knop- en succespaginatekst in te stellen;

• een downloadbaar bestand toe te voegen of te linken naar een pagina met een downloadbaar bestand.

Controleer alles in het voorbeeld door op het maximaliseren-pictogram te klikken om het voorbeeld te vergroten.

Leer meer over het personaliseren van je contactformulieren in dit helpartikel.

3. Krachtige extensies

De krachtige extensies bestaan uit de volgende delen:

• Notificaties
  • Juridisch
  • Doorsturen

Notificaties

Stel notificaties in voor jezelf, collega's en klanten.

Breng een teamlid op de hoogte wanneer een formulier is ingevuld: selecteer welke gebruiker een e-mail zal ontvangen nadat een contactformulier is ingevuld en verstuurd. Deselecteer het vinkje als niemand op de hoogte gebracht moet worden.

Opmerking: dit vinkje staat standaard actief en de maker van het contactformulier wordt geselecteerd.

Geef respondenten de mogelijkheid om een kopie van het ingevulde formulier te krijgen: wie het formulier invult heeft de mogelijkheid om een kopie van de mail te ontvangen.

Doorsturen

Als een respondent een formulier heeft ingevuld, heb je twee opties:

• Successpagina weergeven (zie 'Personaliseer je formulier')
  • Redirect naar een link, vb. een bedankingspagina of je website

Juridisch

Vraag respondenten om de algemene voorwaarden te accepteren: voordat ze hun antwoorden versturen, worden respondenten eerst gevraagd om de algemene voorwaarden te accepteren.

Sla het contactformulier op en deel je formulier of ga terug naar de Contactformulieren-overzichtspagina.

Free vs. Pro/Business-functionaliteiten

Free

Pro/Business

Aantal formulieren

1 contactformulier

Meerdere contactformulieren

Vraag/Antwoord-types

Beperkte Vraag/Antwoord-types

Geen toegang to de volgende types:

• Enkele selectie
  • Meervoudige selectie
  • Ja/Nee
  • Checkbox
  • Datum
  • Geld

Alle Vraag/Antwoord-types

Bestanden

Bestanden-/bijlagen-velden zijn niet beschikbaar

Bestanden-/bijlagen-velden zijn beschikbaar

Personalisatie

Pagina-specifieke tekst bewerken en een succesafbeelding uploaden.

Geen toegang tot

• Het uploaden van afbeeldingen
  • Instellen van een lettertype en letterformaat
  • Het instellen van kleuren

Alle personalisatiemogelijkheden

Krachtige extensies

• Notificiaties: standaard wordt de maker van het contactformulier gemaild.
  • Doorsturen: Doorsturen naar een link is niet mogelijk.

Alle opties in krachtige extensies

Als je downgrade van een Pro/Business naar een Free-pakket, kan je maar één contactformulier actief houden. In dit geval zal het laatste contactformulier dat je hebt aangemaakt actief zijn, de andere worden gedeactiveerd.

Overzichtspagina contactformulieren

Nadat je een contactformulier hebt aangemaakt kom je op de overzichtspagina van de contactformulieren terecht, waar je verschillende deel opties hebt zoals het delen van link van het formulier of de embedded HTML. Andere opties zijn een ander contactformulier aanmaken, een formulier dupliceren, een formulier deactiveren of een voorbeeld bekijken. Lees er hier alles over.

Een contactformulier integreren in je website

Als je het contactformulier wil integreren in je website of als een contactwidgetknop, kan je de stappen in dit artikel volgen.

Stuur informatie door naar je CRM via de Teamleader Focus-integratie

Als je Vectera koppelt aan je Teamleader Focus-account, worden alle leads uit het contactformulier in je CRM opgeslagen als contact, bedrijf en/of deal.

Een contact, bedrijf en/of deal aanmaken

De Teamleader Focus-integratie heeft een aantal extra opties. Voor elk formulier kan je aangeven wat er moet gebeuren als iemand antwoorden instuurt.

• Nieuw contact aanmaken
  • Nieuw bedrijf aanmaken
  • Nieuwe deal maken

Eenmaal aangevinkt, kan je tags toevoegen voor elke module en zijn er een paar vragen die vereist zijn.

Vragen koppelen aan velden in Teamleader Focus

Wanneer je je vragen invult en het type kiest, kan je deze vraag koppelen aan een veld in Teamleader Focus-CRM.

• Je kan deze vragen koppelen aan je contact-, bedrijfs- of dealvelden in Teamleader Focus (maar de beschikbare velden zijn ook afhankelijk van je pakket cf. 'Free vs Pro/Business functionaliteiten').
  • Je kan ook je custom fields op contact-/bedrijf-/dealniveau koppelen. Als ze verplicht zijn, dan worden deze vragen standaard toegevoegd als formuliervragen.

Meer informatie over de Teamleader Focus-integratie vind je in dit helpartikel, en hoe je de contactformulieren kan koppelen aan de Teamleader Focus-CRM vind je in dit helpartikel.

Het Vectera-team kijkt uit naar jouw feedback. Ons doel is om jouw ervaring in online meetings steeds te verbeteren! Kun je niet wachten om aan de slag te gaan? Log in op jouw account of start met de gratis proefperiode van Vectera!